Breng rust en beweging in je leven met Healing Tao Training

u

Heb je geen rust in je hoofd om te focussen?

Het is een wirwar aan gedachtes in je hoofd, waardoor je er maar niet toe kunt komen om goed voor je zelf te zorgen.

u

Word je vaak overspoeld door emoties?

Je ziet overal beren op de weg, ligt ‘s avonds te malen in bed en kunt ook overdag geen heldere beslissingen nemen, doordat de emoties de overhand hebben.

u

Kun je niet meer vrij bewegen?

Stijfheid en pijn in je gewrichten, rug of spieren kunnen je beperken om actief te blijven in het dagelijks leven.

Opgewekt en soepel door het leven bewegen

Het Taoïstische erfgoed omvat een schat aan technieken, die een gezond, lang en gelukkig leven bevorderen. Zo maken Yoga en Qigong ons lichaam soepel en stromend, met als resultaat dat wij openstaan om met subtiele meditatietechnieken, zoals de Innerlijke Glimlach, kleine wondertjes in ons fysieke-, emotionele- en spirituele lichaam to stand te brengen.

We maken gebruik van onze ademhaling en de natuurkrachten om ons heen. Zo stimuleren we ons systeem om in balans te komen en gezond te blijven. Hierdoor kan het zich verjongen en het afweersysteem zich versterken. Met een sterk centrum werken we aan onze houding. De aan en afvoer van voedingsstoffen en afvalstoffen wordt hierdoor bevorderd. 

“Het is mijn missie mensen te begeleiden om natuurlijk gezond te zijn, te blijven en van een vervuld leven te genieten vanuit respect en liefde voor ons zelf en de omgeving.”

Leven met aandacht, rust en beweging

Al in mijn jeugd werd mijn interesse gewekt door eenvoudige methodes die met rust en beweging balans en harmonie kunnen herstellen.

Deze interesse heeft geleid naar een inmiddels jarenlange studie en beoefening van methodes uit voornamelijk Oost-Aziatische culturen. In de Healing Tao Training heb ik de meest complete en praktische oefeningen voor zelfzorg gevonden. De Tao is in harmonie met de natuur en altijd nauw verweven met het Boeddhisme. In 2008 werd ik  door de grondlegger van dit systeem, Mantak Chia gecertificeerd als docente en inmiddels als Senior Teacher.  Sindsdien geef ik Healing Tao Training, Cosmic Healing en Chi Nei Tsang cursussen.

De Healing Tao Training is ook beschikbaar via Taosan-Online.

Ook jij kunt met rust en beweging meer harmonie en vitaliteit krijgen.

Flexibel bewegen

Met Tao Yin en Qi Gong maak je jezelf flexibel en herstel je een goede houding.

Emotionele balans

Met de 6 Helende Klanken transformeer je negatieve emoties in positieve emoties.

Rust in je hoofd

Door je aandacht naar je buikcentrum te brengen, komt er rust in je hoofd.

Ervaringen van mijn studenten

De lessen van Henny zijn heel goed te volgen, zij legt helder en duidelijk uit wat de bedoeling is, na afloop kun je vragen stellen en even napraten. Het leuke is dat je haar les op willekeurig welk moment ook weer kunt volgen, want ze stuurt die na afloop op. Zo heb je het hele pakketje naar believen tot je beschikking, wat een rijkdom!

Ik volg haar lessen al vele jaren, er gaat natuurlijk niets boven live in de groep trainen, maar wat een cadeau dat het ook online bleek te kunnen.

Hanna van der Zaken

Psycholoog

Al en aantal jaar doe ik met veel plezier en genoegen mee aan de Tao-cursussen van Henny. Het laatste jaar via Zoom. Voor mij werken ze als klein verslavend onderhoud. Fysiek, dynamisch, geestelijk, meditatief, alles als een mooie melange. Gevarieerde en goed opgebouwde oefeningen, intensief en relaxt, begeleid door een enthousiaste, betrokken en kundige docent.

 

 

Annel van Houts

Neerlandica

Het is zo eenvoudig om zelf te zorgen voor rust en beweging

Veel van mijn studenten staat het een beetje tegen om online lessen te volgen. Ze denken dat het technisch moeilijk is, dat de lessen saai zijn en je het contact met elkaar mist. Ze zijn bang dat ze de uitleg niet goed kunnen volgen of dat het niet goed te zien. Het tegendeel blijkt waar. Het programma is heel eenvoudig te bedienen, en anders help ik je ermee. We voelen contact en stimuleren elkaar om door te gaan. Doordat je alles thuis in je eigen omgeving kunt herhalen, wordt het superduidelijk.

Met het doen van deze eenvoudige oefeningen en meditaties kom, ook jij, weer in een harmonische balans en krijg je een betere gezondheid.

De Healing Tao Training brengt je in beweging en weer in rust.

Veelgestelde vragen

Welke kleding heb ik nodig tijdens de les?

Draag makkelijk zittende kleding, liefst in laagjes, zodat je iets uit kunt trekken wanneer je het warm krijgt of juist iets aan, wanneer je het koud krijgt.

Draag tai chi schoentjes of warme sokken voor je voeten.

Wat is Healing Tao?

De volledige naam is Universal Healing Tao System, waarvan Mantak Chia de grondlegger is.

De methode vindt zijn oorsprong in het sjamanisme en de aloude Taoïstische traditie. Door het praktisch toepasbare systeem van oefeningen en meditaties is het heel geschikt voor het jachtige moderne leven.

Wat kunnen de reacties zijn na de les?

Meestal is er een gevoel van welbevinden.

Toch kan er het een en ander losgemaakt worden. Het is goed om daar tijd voor te nemen.

Drink voldoende (warm) helder water. Neem rust en zorg dat je voldoende slaap krijgt om te herstellen en te verwerken.

Hoe vaak moet ik de oefeningen doen?

Je hoeft geen strak oefenschema te volgen.

Het is belangrijk om te oefenen wanneer je er plezier aan beleeft. Voor de een is dat dagelijks en voor de ander 1 keer per week. Volg hierin je hart, maak er ruimte voor vrij.

Ervaringen van mijn klanten

Enkele jaren geleden ben ik bij Henny in een klein groepje lessen gaan volgen om mijn spieren wat soepeler te laten worden en om de energie beter door mijn lijf te laten stromen.
Inmiddels worden de lessen online aangeboden. Dit bespaart reistijd (je hoeft niet meer van huis) en je kunt vanuit je eigen vertrouwde omgeving meedoen. 
De lessen beginnen actief en het laatste half uur zijn de oefeningen rustig(er).
Door Henny wordt goed uitgelegd hoe de oefening uitgevoerd moet worden en welk lichaamsdeel dan getraind wordt.
Als er vragen zijn, is er voldoende gelegenheid om deze voor, of na de les te stellen.
Na de les voel ik me altijd heerlijk ontspannen waardoor meestal een goede nachtrust volgt. 
Yvonne Hekkert, 40

Directie secretaresse

De lessen van Henny zijn heel goed te volgen, zij legt helder en duidelijk uit wat de bedoeling is, na afloop kun je vragen stellen en even napraten. Het leuke is dat je haar les op willekeurig welk moment ook weer kunt volgen, want ze stuurt die na afloop op. Zo heb je het hele pakketje naar believen tot je beschikking, wat een rijkdom!

Ik volg haar lessen al vele jaren, er gaat natuurlijk niets boven live in de groep trainen, maar wat een cadeau dat het ook online bleek te kunnen.

Therese van den Akker

Kokkin

Laten we vandaag nog met de online Healing Tao Training beginnen.

Stel het niet langer uit om mee te doen en maak nu die eerste, belangrijke stap!