Bouillon van zwarte kip:
Ingrediënten:
1 Zwarte Kip, te koop bij de Chinese supermarkt
Je kunt ook een Biologische Kip nemen
Voor vegetariërs kun je kombu nemen.
Of, als je makkelijk wilt: een pot kippenbouillon of runderbouillon van de ‘Kleine Soepfabriek’, (onderstaande hoeveelheden aanpassen aan hoeveelheid tussen haakjes.)
60 gram Dang Gui wortel (wortel van de maggiplant, een soort engelwortel) (15gr)
Een handvol vol Goji bessen (1eetl.)
15 rode Dadeltjes, Da Zao (4stuks)
6 teentjes Knoflook (optioneel)
45 gram schijfjes verse Gember (optioneel)
Bereiding:
Kip afspoelen en schoonmaken of hem eerst 15 min koken in ruim water en dit weggooien.
Dan in een grote pan met ong. 3 ltr. water de kip 1 uur koken.
Je kunt de poten en de borststukken eraf halen en evt. invriezen.
De de botjes breken en nog 5 uur koken met 1 eetl. azijn.
Vanaf hier geldt recept ook voor bouillon uit pot.
Vervolgens de dadels, goji bessen, engelwortel, (knoflook en gember) toevoegen en nog een uur koken.
De bouillon zeven en evt. in bakjes invriezen voor later gebruik.
Daarna kun je de bouillon puur voor soep gebruiken.
Je kunt ook een bakje kippenbouillon aan groentebouillon toevoegen.
Verder naar eigen smaak soep maken.
Goede groente erbij zijn selderij, wortel en ui.
Veel plezier en eet smakelijk!
0 Reacties