Onbezorgd genieten van eten, dat je leven voedt

u

Ben je vaak moe na het eten?

Je hebt een gezonde maaltijd gegeten, maar toch ben je daarna moe en heb je geen energie om weer aan de slag te gaan.

u

Heb je een opgeblazen gevoel?

Je broekriem knelt, je buik is opgezet en dat vervelende gerommel, kortom je spijsvertering is in de war.

u

Heb je een onregelmatige stoelgang?

Zowel de consistentie, de frequentie, als de regelmaat van de stoelgang kunnen verstoord zijn.

Energiek en lekker in je vel

Een regelmatige stoelgang zonder wachten, zonder pijn, iedere ochtend, waarna je een boost voelt om opgewekt aan je dag te beginnen.

Wat zou ’t fijn zijn om je na de maaltijd energiek te voelen met zin om weer aan de slag gaan. Je je maagzuurremmers kunt laten staan doordat je geen last hebt van oprispingen of ’t zuur. Je hoofd helder is en je je kunt bezighouden met je werk of andere activiteiten. Je humeur goed is en zo ook de relatie met de mensen om je heen. Je stabiel en geankerd bent in jezelf en je zo goed kunt focussen op de dingen, waarop je je wilt richten. Je ideale gewicht op pijl blijft, zowel bij over- als bij ondergewicht. Heerlijk om bij iemand aan tafel aan te kunnen schuiven of ergens een hapje eten zonder erover naar te denken of je alle ingrediënten wel goed kunt verteren, zonder dat er klachten ontstaan. Kortom in je ‘flow’ komen.

“Het is mijn missie mensen te begeleiden om natuurlijk gezond te zijn, te blijven en van een vervuld leven te genieten vanuit respect en liefde voor ons zelf en de omgeving.”

Aandacht voor de cliënt, klacht en levenswijze

De aloude kunst van het pols voelen ontsluiert ons innerlijk en vormt de sleutel naar behandeling en zelfzorg

Wanneer je spijsvertering verstoord is mis je kracht en balans. Dit heb ik zelf op jonge leeftijd ervaren. De zoektocht naar herstel heeft mij in contact gebracht met de schatten van de aloude Oost-Aziatische Geneeskunde. De fascinatie voor deze cultuur heeft mij nooit meer losgelaten. Een veelheid aan natuurlijke methodes heb ik mij door de jarenlange verdieping eigen gemaakt. Het juist duiden van de pols vraagt een jarenlange verfijning. De informatie verkregen door het voelen van de pols vertaalt zich naar de meest effectieve behandeling. De systemische aanpak is gericht op het herstel van balans tussen de organen zodat de spijsvertering verbetert en de kracht terugkomt. Door inzicht in de ontstane klachten en het ‘lifestyle’ advies, zijn bij vele van mijn cliënten de klachten vermindert en de gezondheid verbeterd.

Ook jij kunt weer genieten van een goede spijsvertering en energiek en vitaal zijn.

R

Een regelmatige stoelgang

Je hebt dagelijks, vaak in de ochtend een goede stoelgang van de juiste consistentie, zonder pijn of wachten.

Verdraagt de maaltijd goed

Je verdraagt de maaltijd veel beter, zonder geplaagd te worden door oprispingen, ‘t zuur of een opgeblazen gevoel.

Krijgt zin om te ondernemen

Je gaat weer meer ondernemen, krijgt meer sociale contacten omdat je lekkerder in je vel komt te zitten doordat je meer energie hebt.

Ervaringen van mijn cliënten

Een tijd liep ik al met rugklachten die steeds erger werden met uitstralingspijn naar mijn kuit en enkel. De MRI wees uit dat het een Hernia was. Gelukkig kon ik bij Henny terecht, ze heeft met al haar kunde kunnen helpen. De voorgeschreven kruiden en de verschillende behandelingstechnieken heeft ze toe gepast. Ook geeft ze je veel tips mee bijv. welke voeding ik beter kon mijden en welke voeding op dat moment juist erg versterkend werkt.

Natuurlijk heeft het een weg te gaan. Maar toen ik opgegeven moment weer nachten zonder pijn kon slapen, was ik al zo dankbaar en voel je: Dit gaat echt de goede kant op! Nu ben ik helemaal van de Hernia af, als ik goed naar mijn lichaam luister ben ik pijn vrij. Zo ontzettend fijn.

 

Petra Dekkers, 41

Kindercoach

Toen onze zoon 9 jaar was begonnen de klachten van slecht horen, op school gaf de juf aan dat hij heel vaak om herhaling vroeg. Ook thuis merkte we dat op. We zijn in het ziekenhuis geweest en ze zagen dat het van binnen vol zat en adviseerden direct buisjes te plaatsen. Zelf vonden wij dit erg zonde omdat hij nooit oorontsteking o.i.d. had. We gaan liever eerst een andere oplossing zoeken dan in een gezond trommelvlies een gat maken. Henny kon Mart goed helpen. Ze legt met haar vele kennis over het lichaam uit hoe het werkt. Hij heeft 2 keer een verschillend mengsel van kruiden gekregen, na een paar weken weet ik nog dat onze zoon ineens zei: “Hé mam het lijkt wel of er iets open is gegaan, ik hoor veel beter,” zo gaaf! Ze heeft hem ook behandeld met Toksen, een kloptechniek om het proces te versnellen, zo dankbaar. Hij heeft het nooit meer gehad, omdat we ook de tips zijn gaan opvolgen over voeding waardoor het probleem niet weer terugkeert.

Mart den Boer, 9 jaar

De oplossing is soms eenvoudiger dan je denkt.

Veel van mijn cliënten komen de eerste keer vaak een beetje sceptisch binnen. Voor veel mensen is acupunctuur nog onbekend en vinden ze het een beetje eng. Wanneer we besluiten om acupunctuur als behandeling te kiezen, zorg ik ervoor dat je je volledig op je gemak voelt doordat we beginnen met een zachte buikmassage en een ademhalingsoefening. Hierdoor kom je helemaal tot rust en voel je vrijwel niets.

Wil jij weer vol energie door het leven en onbezorgd van je maaltijden genieten.

Laten we dan samen kijken hoe ik je hier bij kan helpen!

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een consult?

De duur van een kort consult, alleen polsdiagnose en kruidenadvies is 30 minuten.

De duur van een normaal consult met polsdiagnose,  kruidenadvies en een behandeling is 75 minuten.

Krijg ik de kosten vergoed van de verzekering?

De kosten voor een consult worden door de meeste verzekeraars deels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Kan ik eten voor de behandeling?

Een lichte maaltijd is goed tot 30-60 minuten voor de behandeling.

Als voorbereiding op een serie Chi Nei Tsang behandelingen kun je het beste een week tevoren beginnen met het vermijden van koffie, alcohol en vette-, zware maaltijden. Je kunt gedurende die tijd een detox-thee drinken om de darmen te ontgiften.

Wat kan ik verwachten of doen na de behandeling?

Drink voldoende warm water om de lymfe te ontgiften. Eet niet de eerste 30-60 minuten of slechts iets lichts zoals fruit.

Reacties: De eerste week kun je wat ongemak in je buik voelen, een licht gevoel in je hoofd, een gevoel van hitte, meer zweten dan normaal (1-3  weken), vermoeidheid, toegenomen stoelgang, gevoel van herstel, slaperigheid.

Wat voor kruiden zijn het?

Het is een kruidenformule van meerdere Chinese kruiden.

Deze kruiden zijn gekookt, geconcentreerd, vervolgens gesprayed op een drager en gedroogd. Het resultaat is granulaat, dat makkelijk ingenomen kan worden.

Hoe neem ik de kruiden in?

Volwassene: 3 maal daags 2 maatschepjes met bolle kop. Voor kinderen wordt de dosering aangepast.

Oftewel 3 maal 4 gram. 12 gram in totaal per dag. Doe dit in een theeglas en overgiet met kokend water. Goed roeren en evn laten afkoelen of wat koud water toevoegen. Het liefst 15 min. voor de maaltijd innemen.

Ervaringen van mijn klanten

Bets kwam erachter dat ze de auto immuunziekte Sjögren had, met overal ontstekingen. De reguliere behandeling dmv medicatie, met veel bijwerkingen, wilde zij niet. Henny kon met kruiden en Toksen de vochtophopingen uit de gewrichten bewegen waardoor de klachten verdwenen.

Toen Bets na 2 keer met Pleuritis in het ziekenhuis te zijn beland, een derde aanval kreeg begon zij met het kruidenmengsel van Henny. Dit hielp!

Bets Tromp

Tuinvrouw

Na vele jaren van zware hoofdpijn en migraine, kwam ik bij Henny in de praktijk. Door de behandelingen, de gesprekken, de antwoorden op mijn vele vragen en de kruiden leerde ik steeds beter te voelen en te luisteren naar mijn lichaam. Tijdens de behandelperiode nam de frequentie van de migraines af. Ik ontdekte dat als mijn darmwerking verstoord raakte de migraine weer terugkwam. De vervolg-behandelingen brachten mijn lichaam opnieuw in balans.

Inmiddels kan ik zelf deze balans stabiel houden met dank aan het begeleidingstraject van Henny.

Guus

Vogelkenner

Laten we samen kijken hoe jij je spijsvertering en zo je energieniveau kunt verbeteren.

Een goede spijsvertering als basis voor een gezond lichaam en een gezonde geest.