Hier kun je meer over mij lezen

Mijn verhaal

Hallo, leuk dat je mijn site bezoekt en mij wat beter wilt leren kennen. Mijn naam is Henny Vrijbloed. Als kind had ik de droom, een bijdrage te leveren aan een harmonische samenleving. Met mijn werk als therapeut van verschillende natuurlijke geneeswijzen, leef ik die droom. Ik ben moeder van 3 volwassen kinderen, die druk zijn hun dromen in deze wereld te verwezenlijken. Ik voel veel bewondering voor de manier waarop ze dit doen. Met het moederschap is een grote wens in vervulling gegaan, waar ik enorm dankbaar voor ben.

Als dochter van een moeder uit een boerenfamilie en een vader uit een tuindersfamilie heb ik de verbinding met de natuur en het landleven van huis uit meegekregen. Het was een tijd waarin de technische-, de voedings- en de farmaceutische industrie enorm in opkomst waren. Met de supermarkten, de televisie en de Hollywood-films werd ons een wereld van ongekende mogelijkheden voorgespiegeld. Artsen zagen een wondermiddel in de vaccinaties en antibiotica, vooral voor kinderen bij wie infectieziekten nogal eens fataal werden. Ook ons gezin ging mee in deze ‘vaart der volkeren’. Helaas kleefden er ook nadelen aan deze enorme ‘vooruitgang’, die ook mijn ouderlijk huis niet onberoerd lieten. Op de middelbare school schreef ik de naam van de antibiotica in mijn agenda, waar ik inmiddels allergisch voor was. De invloeden uit de moderne samenleving lieten naast de enorme mogelijkheden ook hun schadelijke sporen achter in mijn hart, mijn familie en mijn spijsvertering.

Na de middelbare school trad ik in dienst bij een ontwerpatelier voor Trevira-stoffen, waar ik als ontwerpster opgeleid zou worden. Er werkten kunstenaars, die in de koffiepauzes kruidenthee dronken, tijdens de lunch zuurdesembrood met tahin aten en tijdens het borreluurtje wijn, stokbrood met Franse kaas. Het eerste bedrijfsuitje ging naar het pas geopende macrobiotische restaurant en daarna naar een donkerbruin café in de binnenstad. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Mijn nieuwsgierigheid naar een natuurlijke manier om gezond te zijn en te blijven, werd op allerlei manieren geprikkeld. Door mijn leergierige natuur begon ik al gauw weer te studeren en ben daar niet meer mee gestopt. Door mijn interesse en mijn vele reizen naar het Oosten heb ik mij steeds verder kunnen verdiepen in de Oost-Aziatische cultuur, die een schat aan kennis en kunde bevat voor een lang leven in gezondheid en harmonie met je zelf en je omgeving.

Volg mij op Social Media:

Academie Qing-Bai

Hier heb ik de opleiding acupunctuur, tuina en de ICEAM postgraduate studie Chinese kruiden van Dr. Arnaud Versluys in 2015 afgerond.

Universal Healing Tao System

In 2020 door Mantak Chia gecertificeerd als Senior-Teacher en in de Tao-Garden als Cosmic Healing- en Chi Nei Tsang- Senior-Teacher

Qi-mag Instituut

Bij Dr. Jes Lim heb ik de opleiding Feng Shui Consulente, Docente en Tao Geomantische Land en Gebouwenreiniging in 2003 afgerond.

Hoe klanten mij ervaren

Dank je wel Henny,
wat verwen je ons toch met die heerlijke lessen.
De afgelopen dinsdag was wel heel pittig maar SUPER, er is zeker weten een gewricht onder in mijn rug gedeblokkeerd!!.

Trees Rozing Sanou

Makrobiotisch kokkin

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?


Is dit niet het beste moment zodat je stopt met uitstellen en nu de eerste stap zet?